Evet ilginç bir durum acaba çalışma mantıklarında mı bir farklılık var.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
Thread overview | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
September 11, 2009 File File'a karşı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Evet ilginç bir durum acaba çalışma mantıklarında mı bir farklılık var. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Bir sorun daha... :) Phobos'ta iki tane File var:
İşin garibi, C++'nın tersine D'de 'struct' ile 'class' oldukça farklı. Nasıl oluşturuldukları bile! Şu programlar ayrı ayrı çalışıyorlar:
ve
Ama iki modülü birden ekleyince doğal olarak karışıklık oluşuyor; o yüzden uzun isimlerini vermek gerekiyor:
Tabii 'typedef' oluşturmak da mümkün:
İngilizce forumda da sordum: http://www.digitalmars.com/webnews/newsgroups.php?art_group=digitalmars.D.learn&article_id=17661 Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to erdem | Bu soru Dosyalar bölümünü yazarken karşıma çıktı. std.stdio'nun içindeki, C'den bildiğimiz FILE'ı sarmalıyormuş. Diğeri ise daha bir akım mantığı ile yazılmış olmalı. (?) Şimdi baktım; birisi yanıt yazmış "çılgınlık bu" diyor :) ve std.stdio'yu basit giriş/çıkış için önermiş. Ben de D.ershane'de onu artık bırakayım bari... Ali -- |
September 20, 2009 File File'a karşı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Öylesine göz gezdirdim ve bana şimdiye kadar dosyalar ile ilgili gördüğüm en kolay ders en kolay kullanım olduğuna karar verdim. Açıkca ben anladıysam herkes anlar :-D Alıntı (acehreli): >Birisi sınıf olduğu için new ile oluşturmak şart! İkisinin de kurucu fonksiyonla kurulmaları gerekiyor ama daha öyle bir şey göstermedim ki! :/ Derslerde illaki böyle şeyler olacak. O zaman diyeceksiniz ki bunu şimdi anlamayabilirsiniz ama bunu şimdilik böyle kabul edin. Galiba normal fonksiyon ve fonksiyonu bir değişkene atamak istiyorsunuz. Atarken başına fonksiyonun simi olan File adını getiriyorsunuz ? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Bu konu beni çok zorladı... :) std.stdio.File ve std.stream.File arasında bir kaç kez gidip geldim ve sonunda ikisini de anlatmaya karar verdim. Bana ikincisi daha güzel geliyor ama birincisini anlatmasam, bu sefer mutlaka karışıklık yaşanacak... Birisi sınıf olduğu için 'new' ile oluşturmak şart! İkisinin de kurucu fonksiyonla kurulmaları gerekiyor ama daha öyle bir şey göstermedim ki! :/ Öte yandan, programcı olacak insan aynı işi yapmak için birden fazla çözümden birisini seçmek zorunda kalabilir zaten. Bu da öyle bir şey... Neyse, şu anda öteki derslere bağlanmamış halde şöyle: http://ddili.org/ders/d/dosyalar.html Oluyor mu? Fikir! Yardım! İmdat! :) Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Can Alpay Çiftçi (canalpay) | Teşekkür Can... :) Bazı şeyleri sonra anlatmak zorunda kalacağım. :) Evet, onlardan birisi sınıf (class) ve new ile oluşturuluyor; diğeri ise yapı (struct) ve new olmadan oluşturuluyor. D'de C++'nın aksine, sınıflarla yapılar oldukça farklı olanaklar. Fonksiyon çağrısı gibi görünse de, aslında ikisinde de bir nesne oluşturuluyor:
C++'da olsa, ikisi de aynı söz dizimini kullanırdı... :/ Ali -- |
September 23, 2009 File File'a karşı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) |
Anladığım kadarıyla kurucusu bir string aldığı için herhangi bir şekilde türkçe isimli dosya kaydedemiyoruz :huh:
Bu şekilde bir program oluşturup çalıştırdığımda dosya içeriğini doğru ama ismini yanlış kaydediyor.. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to erdem | İkinci programda benim gibi birden fazla ismi olan kişiler için çalışmıyor. Tabi dershanede o konular daha işlenmediği için eklenmesi beklenemez. Ama siz olsanız nasıl yapardınız. Benim aklıma hemen split geliyor.
-- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to erdem | Alıntı (erdem): >
char[] s = "ğ".dup;
|
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to erdem | Alıntı (erdem): >İkinci programda benim gibi birden fazla ismi olan kişiler için çalışmıyor. ... Ama siz olsanız nasıl yapardınız. Orada sorun, seçtiğim dosya düzeninin katı olmasında. Okuyan taraf şu düzeni beklediği için, başka türlü bir satır işi bozar:
Daha güzel bir düzen, isim+değer çiftleri olabilirdi: 'öğrenci: öğrenci: Böylece boş bırakılan değerlerin varsayılanları kullanılırdı. Ama bunun da bir kaç tane standardı var. Yalnızca bir örnek: XML. Alıntı: >Benim aklıma hemen split geliyor. Çok işe yarar ama yine de orta ismin olup olmadığını bir çabayla bulmamız gerekirdi. Ali -- |