@Ronin, iş olsun da diğer türlü insan para kazanamayınca hedefleri tutturamıyor! Eee, günümüzde de bir çok şey para olmuş ve insanlık gidiyor; neyse ki sizler gibi bedelsiz paylaşmayı seven insanlar hala var...:)
Tabi her şeyin de bir bedeli var, ya vaktinizden ya sabrınızdan ya da cebinizden yiyor...
Alıntı (zafer:1334643365):
> Benim kendimce hazırladığım yapılacaklar listesi şöyle oldu, başka neler eklenebilir, sizde katkıda bulunun.
Ben de henüz projeye ayıracak vakit bulamadım. Sanırım bahanem çok ama şu GtkD'yi bir kurayım elbet bir katkı sağlayacağım inşaallah. Gerçi yapılacak çok şey vardır, eminim...:)
İlk bakışta şunlara da ihtiyaç var gibi görünüyor:
Yapılacaklar
-
İmleç'in (cursor) hangi satır ve sütunda olduğunu, Caps-Num Lock gibi tuşların açık olup olmadığını belirten bir durum satırı (status line) ne iyi olurdu.
-
Basit bir şekilde, örneğin durum satırındaki ilgili bölüme tıklayarak hatanın olduğu satır/sütuna ışınlanmak. Yani imleçi istediğimiz konuma taşıabilmek.
-
...
Belki çok standart şeyler ile vakit kaybetmeyip (zamana bırakıp) özgün şeyleri de hayata geçirmek önceliğimiz olursa bizi hem motive eder hem de rakiplerine göre geride bile görünse önde olmasına zemin hazırlar. Örneğin:
Özgün Özellikler
? Dosya ismini farklı kaydet (save as) yapmadan evvel değiştirebilme özelliğini bugüne kadar hiç bir yazılımda görmedim. Yoksa ilgili sekmeyi (tabs) kapatıp konsoldan isim değiştirerek en az 2-3 işlem yapmanız gerekiyor.
? Yeni bir dosya kaydederken /* */ içindeki ilk sözcüğü alıp dosya ismini otomatik verirse harika olur. Bunu Sublime Text yapmak istemiş ama sanki tam becerememiş.
? Bir sözcüğü sağ tıkladığımızda, onu renklendirecek bölüme ışınlanabilsek. ne iyi olurdu. Bu sayede tüm metinde geçerli olabilecek yeni bir anahtar sözcüğü hızlıca tanımlayabiliriz. Bunu bir kaç seçeneği de olabilir:
** Sadece bu belgede geçerli olsun
** Sadece bu oturum boyunca uygula
Tabi bütün bunlar yanında; şimdi aklıma geldi, oturum kaydetme özelliği sanki elzem ve öncelikli. Çünkü bir sürü dosya ile çalışıyorsunuz ama onları daha sonra tek tek açmak yerine sadece yazılımı tekrar çalıştırmanız yeterli olabilmeli. Yanında hangi belgenin hangı satır/sütunun da kaldığımızın kaydedilmesi de olay akıllı bir kimlik katacak...:)
Başarılar...
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]