Hoş buldum.
Anlaşılan sadece 2 yıl kalmışsınız Kayseri'de. Ben okuduğum okulları saymıyorum bilmezsiniz büyük bir ihtimalle :P.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
May 05, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Hoş buldum. -- |
May 08, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Aralık'sız D olmaz zannedersem...:) Diğer oyum da "Koşut İşlemler" -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Bence gündeme getirilen konular çok güzel, imkan olursa benim dinlemek istediğim konular ise şunlar olabilir; ** Katmalar (Bence yerinde kullanıldığında güçlü bir özellik) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to hmert | Ben iki konuşma yapabilirim. Konu başlığı olarak aklınızda bir şey var mı?
Yüz yüze olmaya değecek konular ne olabilir acaba? Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | Doğru! :) Sevdim. Konuşmalardan birisinin içeriği şöyle olabilir:
Belki C++11'in bu konuya cevabını da eklerim biraz. Ali -- |
May 11, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to zafer | Artık duyurmaya başlayalım mı? Şimdiye kadar konuştuklarımıza da dayanarak hızlıca şöyle bir program yaptım. Fikirler? Daha kimse ne konuşma yapacağını bildirmedi. İbrahim (yanikibo), Salih, Mert, Zafer, vs. vs. bir çok arkadaşın bir çok fikri olduğunu biliyorum. Programı belirlemede geç kalıyoruz. Aşağıdaki başlıkları anlatmaya gönüllü olan var mı? Açıkçası ben hepsini yapamam; tükenirim. :) 0.5 saat - D Katmaları (mixin) 0.5 saat - D Şablonları 0.5 saat - D Dizileri ve Dilimleri 0.5 saat - D Aralıkları 1 saat - Unicode ve C++11 ve D'nin Yaklaşımları 1 veya 1.5 saat - Koşut İşlemler (parallelism), Eş Zamanlı Programlama (concurrency), ve C++11 ve D'nin Yaklaşımları 1.5 saat - C++11'e Eklenenler Olanaklar ve D'deki Karşılıkları Başka arkadaşlar? Başka konular? Yukarıdakilerden gerek olmayan var mı? Ali -- |
May 12, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Alıntı (acehreli): >Artık duyurmaya başlayalım mı? Bence geç bile kalıyoruz. Ayrıca neyi nasıl duyuracağız konularındada bir fikir birliği sağlanmalı. Alıntı: >Aşağıdaki başlıkları anlatmaya gönüllü olan var mı? Açıkçası ben hepsini yapamam; tükenirim. :) Benim daha önce böyle bir sunum deneyimim olmadığı için gönüllü olma konusunda çekimserim. Sizleri dinlemeyi tercih ederim. Biraz kolaya kaçıyorum, farkındayım :) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Şablonlar, Diziler ve Dilimlere talibim...:) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | Alıntı (Salih Dinçer): >Şablonlar, Diziler ve Dilimlere talibim...:) Senin! :) Ali -- |
May 17, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Eğer bir problem olmazsa o tarihte Ankara'da olacağım sanırım. Şimdi ben kendi görüşlerimi ifade edeyim; Sadece ilk saat değil, her sunumun bitiminde o sunum konusuyla ilgili bir soru-cevap etkileşimi olması bence daha uygun olur. Ben aslında Java, Python, Scala gibi daha middle katmanda gidiyorum. Fakat C biliyorum. Şimdilerde PIC projelerim falan var C++ lazım oluyor fakat açıkcası çok zamanım yok. Yani donanımlı geliyoruz ama sistem programcısı olarak değil :) Bu arada Qt ve wxWidgets ile ilgili belki bir sunum olabilir. Dediğim gibi gömülü sistemlerle biraz haşır neşir olmaya başladığım için mikro işlemcilere de değinmeniz faydalı olur benim için. Belki benimle aynı fikirde başka arkadaşlar da vardır. Mesajlaşarak eş zamanlı programlama, Veri paylaşarak eş zamanlı programlama bu konular önemli. Aynı şekilde Bellek yönetimi ve çöp toplayıcısı da. Bunlar belkemikleri. Bu arada ben sıkı bir Linux kullanıcısıyım, özellikle Linux kısmında bir şeylere değinmeniz iyi olurdu. Çok fazla bilgim yok ama hard-disk denetleyici programlama, cpu register programlama gibi çok extrem konular var C++'da. Bunlar ile ilgili sorularım var. Yemek konusu nasıl olacak, bu önemli bir detay. Herkes ayrı ayrı mı gidecek, topluca bir şeyler mi planlanacak ? Umarım yeterli derecede katılım olur ve sizin sistem programlama bilgilerinizden bizde istifade edebiliriz. İyi çalışmalar -- |