Tamam, o cümleyi kaldırdım.
Ali
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
May 21, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer |
May 21, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | Giriş bölümü bencede güzel olmuş, gün içinde anlatılacak konulara değinerek belki kısa bir özette geçilirse bence dahada güzel olur. Örneğin dilin tanıtımı yapılırken işte D dilindeki güvenlik olanaklarından bazıları olan assert, enforce gibi olanakları öğleden sonra Zafer'den dinleyeceğiz gibi... Alıntı (Salih Dinçer): >Düşünüyorum da bu son cümleyi kaldırsak mı? Sanırım Matruşka dünyasına girmeye vakit kalmayacak. Salih, bence her konuya biraz dokun, gerekiyorsa diğer konuları biraz hızlı ve yüzeysel geç ama her konudan bilgimiz olsun, en azından nedir ne değildir onu anlayalım derim ben. -- |
May 22, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to zafer | Sınava dgs sınavıma 2 aydan az süre kaldı. Yoksa Antalya'dan gelmezmiydim ... :( -- |
June 11, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Racih | Düzeltme: ş.o.m'un özetini düzelttim. "D ve C++11 Konferansı", 30 Haziran 2012, Tütev, Ankara Tarih: 30 Haziran 2012 Program:
D programlama dilinin genel tanıtımı, kullanım alanları, ve başka dillerle karşılaştırılması.
D'nin veriyi taşıyan/değerlendiren yapılarının büyüleyici esnekliğinden bahsedeceğiz. Verilerinizi işlenmek üzere D'ye güvenle emanet edebileceğinizi ve GC sayesinde dinamik bellek yönetimin kolaylığını göreceksiniz.
D'nin temel hedeflerinden birisi doğru işleyen programlar üretmek olmuştur. D'nin program doğruluğuna yönelik olanaklarından yalnızca bir kaç tanesi: assert, enforce, unittest, ve Sözleşmeli Programlama.
Mikro işlemci hızları artık fiziğin sınırına erişmiş durumda. Programcılar hızlı programlar üretebilmek için koşut işlemlerden (parallelism) ve eş zamanlı programlamadan (concurrency) yararlanmak zorundalar. C++11'in ve D'nin getirdikleri çözümler.
Diziler, filtreler, rasgelelik, yazın dilinin matematik ve programlama dili ile ilişkisi... Şiir kıvamında programcılık...
C++11 modern programcılığın gerektirdiği yeni olanaklar getiriyor. Bu olanakların bazıları, çözüm getirdikleri sorunlar, ve D dilindeki karşılıkları. ** Rvalue referansları ve aktarma kurucuları (Rvalue references and move constructors)
Ali -- |
June 11, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Son fikirlerinizi almadan programı kısalttım. İngilizce forumda şöyle kısaca duyurdum: http://forum.dlang.org/post/jr6ovs$1lrh$1@digitalmars.com (Ondan bir dakika önce yanlış tarihli olan bir mesaj da yazdım, onu iptal ettim, ama şu anda daha duruyor. :( ) Ali -- |
June 12, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Ceviz'deki duyurusu: http://www.ceviz.net/genel/d-ve-c11-semineri-30-haziran-2012-ankara Ali -- |
June 18, 2012 Haziran buluşmasının kapsamı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Ali bütün işi senin üzerine yıkmış gibi hissediyorum. Neredeyse hiç yardımımız olmadı malesef, bende önce sınav sonra tatil derken iyice boşladım bu işleri :blush: Neyse artık geriye döndük, işmdi işimize bakalım. Ben kendimce farklı mecralarda duyuru amacıyla şöyle bir metin hazırladım. Eğer sizlerde onaylarsanız, kendi bildiğim dergi ve forumları iletmek niyetindeyim. Alıntı: >İki Modern Dil C++ ve D Sistem dili denilince ilk akla gelen isim tabi ki C++, Windows ve Linux gibi sitemlerin temel taşı, günümüzde hala geçerliliğini koruyan bir dil. C++ hakkında bilgilerinizi tazelemek yada son eklenen yenilikler konusunda bilgi sahibi olmak, C++ hakkında bilgiye sahip insanlarla tanışmak ve fikir alışverişinde bulunmak istemez misiniz, o zaman sizi de seminerimize bekliyoruz. Amacımız sadece bir şeyler anlatmak değil biz hep beraber konuşup bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz. Herkesin tecrübe ve deneyimlerinden diğer katılımcılarla beraber bizde faydalanmak istiyoruz. Kısaca hep birlikte sohbet edeceğimiz bir ortama meraklı, istekli yada bu ortamda bulunmak ve bu bilgi ve tecrübe dolu sohbetten faydalanmak isteyen herkesi bekliyoruz. 30 Haziran 2012, Cumartesi -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to zafer | Gayet güzel. İki küçük öneri:
Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Ali hocam, belki de Zafer ilk paragrafda D'yi, ikincisinde C'yi anlatarak "bir dil" ile vurgu yapmış olabilir.... Ya da başlıktaki sırayı değiştirmemiz gerekebilir çünkü önce D anlatılıyor, ne dersiniz? Alıntı: >...C++, Windows ve Linux gibi si's'temlerin temel taşı... Belki nokta yerine, noktalı virgül de olabilir. Aslında cümleleri ne kadar kısa yaparsak o kadar okunabilirlilik artıyor. Bunu ben de çok sık yapıyorum. Uzun cümleler kurmayı neredeyse adet edinmişimdir. Öyle ki bazen aşırıya kaçıyorum. Sonra cümleyi yeni bir nokta ekleyip düzelerek o şekilde yayınlıyorum. Sanırım orta karar her şeyde en iyisi...:) Dip Not: Yukarıdaki alıntıda, kırmızı harfle yazım hatasını belirtmek istedim. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | Evet, aslında amacım Salih'inde belirttiği gibi "bir dil" ile okuyucuyu belli bir heyecan ve merak düzeyine yükseltmek ve son cümle ile doruk noktasına ulaşan heyecanı noktalamaktı. Ama sanırım tam olarak istediğimi beceremedim :) Alıntı (acehreli): >"C++"tan sonra nokta olsa? Güzel olur ;-) Alıntı (Salih Dinçer): >Ya da başlıktaki sırayı değiştirmemiz gerekebilir çünkü önce D anlatılıyor, ne dersiniz? Haklısın derim ;-) Alıntı: >İki Modern Dil D ve C++ Sistem dili denilince ilk akla gelen isim tabi ki C++ dilidir. Windows ve Linux gibi sistemlerin temel taşı, günümüzde hala geçerliliğini koruyan bir dil. C++ hakkında bilgilerinizi tazelemek yada son eklenen yenilikler konusunda bilgi sahibi olmak, C++ hakkında bilgiye sahip insanlarla tanışmak ve fikir alışverişinde bulunmak istemez misiniz, o zaman sizi de seminerimize bekliyoruz. Amacımız sadece bir şeyler anlatmak değil biz hep beraber konuşup bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz. Herkesin tecrübe ve deneyimlerinden diğer katılımcılarla beraber bizde faydalanmak istiyoruz. Kısaca hep birlikte sohbet edeceğimiz bir ortama meraklı, istekli yada bu ortamda bulunmak ve bu bilgi ve tecrübe dolu sohbetten faydalanmak isteyen herkesi bekliyoruz. 30 Haziran 2012, Cumartesi "bir dil" vurgusundan vazgeçtim çünkü beceremedim :-D (Bu konuda Mert ile bir ara konuşmalıyım :)) Sizlerinde katkıları doğrultusunda metni yeniden düzenledim. Tekrar bir gözden geçirirseniz memnun olurum. -- |