Alıntı (acehreli):
> Ben sorunu anlamadım. Sorunu küçük bir programla gösterir misin. Yoksa sorun github'daki son halinde de var mı? Linux'ta denersek hatayı görecek miyiz?
Şöyle anlatmaya çalışayım. Örneğin programa logo resmini yüklemek için şöyle bir kod yazılıyor.
..
this.setIconFromFile("D:\\Divid\\resim\\logo.png");
..
Tabi bu sabit yol yerine programın taşındığı heryerde çalışabilmesi için kod şu hale getiriliyor.
..
this.setIconFromFile("resim\\logo.png");
..
Ancak bu yol tanımı linux ortamında geçerli değil, linuxda bu şöyle görünüyor
..
this.setIconFromFile("/home/zafer/Divid/resim/logo.png");
..
Bunun gibi bir diğer sorun yollarla ilgli bir metotda ortaya çıktı. O metotda ben windows ortamında son "" işaretinden faydalanarak dosya adını elde ediyordum ama linux ortamında çalışmadı tabi :)
Bunlar şimdilik ortaya çıkanlar sanırım ileride daha farklı sorunlarda olaraktır. Bu sebeple benim sormak istediğim acaba iki ayrı kod klasörümü oluştursam yoksa D'nin version özelliğinden mi faydalansam daha iyi olur? Bu konuda siz ne dersiniz diye sormuştum.
Kod yapısını netleştiremediğim için github deposuna bir aktarım yapmadım. Yani kodları şu an için göremezsiniz, ama en kısa zamanda yüklemek niyetindeyim. Bu arada sana danışacak çok şey var Ali, daha öncesinde kodlar windowsda olduğu için sana çok ısrar edemiyordum ama artık mazeret kalmadı :)
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]