Alıntı (acehreli):
> dmd'yi her zaman için -property seçeneği ile kullanmanı öneririm. Aslında onun varsayılan bir seçenek olması gerekirmiş ama eski kodları bozmamak için öyle yapmamışlar.
Bence şunları hep kullanmalıyız: -unittest -w -wi -property
Bu parametreleri (ayrıca -X'i) biliyorum, en azından bildiğimi sanıyormuşum. Çünkü -property'i yapı üyeleri içinde at @ ile birlikte kullanmak dışında bugüne kadar hiç kullanmamıştım. Hocam sayende her geçen gün yeni şeyler öğreniyoruz. Bunun neticesinde D camiasına ve dolayısıyla açık kaynağa adayabileceğimiz büyük bir proje çıkmaz ise ayıp bize vallahi...:)
Gerçi en büyük proje yazdığın kitap olmalı ki hocam sırasını çoktan saldı. Bu vesileyle Zafer'e de teklif etmek isterim: std.json ile alakalı dersi artık hep birlikte yazalım mı? Kapsamlı olabileceği içi ikiye, hatta üçe (Ali hocam da bu bölümü anlatır) bölmek de iş yükünü hafifletir. Zaten Zafer'in sitede yer alan bir makale denemesi var ki JSON olayını Kelimatik projesinde zat-ı muhterem başlatmıştır:
Alıntı (JSON'a başlangıç):
> #75 (http://ddili.org/forum/post/5341)
Malum KelimeMatik projesini konsol tabanlı olarak yeniden yazmaya karar verdim. Bu aşamada bir takım bilgileri saklamak için kullandığım XML yapısındaki dosya sistemini uzun zamandır ilgimi çeken ve son zamanlarda adını sıkça duyduğum JSON yapısı ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Ben de bir iki paragraf ile makaleye bir başlangıç yapayım ve böylece en kolay kısmını kapayım! Çok mu akıllıyım...:)
JSON (JavaScript Object Notation), Türkçe'de "ceysın" olarak okunur, (Değil mi Ali hocam?) ve çok basit bir işaret diline(Fransızca notation) sahiptir. Amaç, insanların da kolaylıkla okuyabileceği ve fazla yer kaplamayan (ama JavaScript ile uyumlu!) bir veri değişimi meydana getirmekti. Öncüsü ise bu işin tek üstadı olan Douglas Crockford (<www.crockford.com>)'dur. Öğrenince anlaşılması basit olsa da başlangıçta anlamsız gelebilir. Bu yüzden ne olmadığını tarif ederek devam edelim:
Anlam olarak, kesinlikle ne Java dili ile ne de diğer programlama dilleriyle ilgili bir şey değildi(r). Doğrudan JS (JavaScript) ile ilgili olduğu ve Java dilinin JS'ye isim olarak benzese de tarihsel açıdan (-bknz Mozilla (<www.mozilla.org>)) alakalı olmadığını önemle belirtmeliyiz. Ancak sonradan Java dahil bir çok dil ve script'de (örn. D ve AS gibi, tam liste için tıklayın (<www.json.com>)) ayrıştırıcıları (parser) yazılmıştır. Bu da çok kolay yaygınlaşmasını sağlamıştır. D'de ise, dilin içinde yatan büyük potansiyel sayesinde kullanımı inanılmaz derecede kolaylaştırılmıştır.
Sevgiler, saygılar...
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]