Alıntı (zafer):
>Ancak ikinci düzeltme yanlış olmuş, ben örnek kodlarımda erişim @property işlevi tanımlamamıştım.
Haklısın; kafam karışıkmış: ÜtüyüAyarlananSıcaklığaGetir()'i niteliği oluşturan işlevlerden birisi sanmışım. O andaki anlayışıma göre ÜtüSıcaklığıAyarla() değerini değiştiriyor sanmışım ÜtüyüAyarlananSıcaklığaGetir()'i de o değeri döndürüyor sanmışım.
Alıntı:
>Ben @property'nin doğası gereği dış dünyaya açık olduğu için erişim belirteçlerini kullanmıyorum ama senin yazdığın gibi örneklerde bunu açıkça yazarak bu konuyu inceleyenlere örnek olmak konusunda senin kodlamanı daha doğru buluyorum.
Aslında ben public'leri sen kodunda öyle yazdın diye eklemiştim. Ben C++'takine alışmışım; erişim bölgeleri gözüme biraz daha iyi görünüyor:
class S
{
private:
// ...
public:
// ...
}
Alıntı:
>@property kelimesinden sonra kullanmışsın sanırım arada bir fark yok?
Onu da yanlışlıkla öyle yazmışım. Aslında dönüş türü dışındakileri parametre listesinden sonra yazmayı seviyorum:
struct S
{
// ...
const(int)[] değerler() const @property
{
// ...
}
}
Hatta pure, @safe, vs. de sona gelir. (Yakında pure üzerine bir makaleyi Türkçeleştireceğim.)
Alıntı:
>Son olarak benim anladığım property konusuna bakış açımız farklı, belki ileride bir gün bu sohbeti yüz yüze devam ettiririz. :)
Tabii ki! :) Seni doğru anlıyorsam sen sarmayı ön plana çıkartıyorsun. Kabul ama sarma zaten üye işlevler ve erişim hakları ile sağlanabiliyor. Nitelik yapan şu: Üye değişken gibi kullanılmalı ama bir işlev tarafından sunulmalı. O yüzden ben işlev isminde eylem olmasının nitelik kavramına uymadığını düşünüyorum.
Ali
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]