Alıntı (huseyin325325):
>şekil yönündende sizden biraz yardım istiyorum
Hüseyin doğrusunu istersen bu konular hakkında hiç bilgim yok. Bana sorarsan bir kaç veritabanı projesi inceleyip konu hakkında bilgi edinmem bence çok daha iyi olacaktır. Aslında bu konunun pek ilgimi çektiginide söyleyemem ama elimden geldigince sana yardımcı olmaya çalışayım.
Database db = new Database
db.open("aaa.vt"); // yada "aaa" olur .vt otomatik eklenir
Hımmm... Ben olsam veritabanı adını sınıfı kurarken isterdim. open() metodunu ise asli işlevini yapacak şekilde sade hale getirirdim. Tahminen şöyle bir şey olurdu.
Database db = new Database("VeritabaniAdi.vt");
db.open();
Sanırım add veritabanına tablo ekliyor. Onun içinde hizlıca şöyle bir şey düşündüm;
Database db = new Database("VeritabaniAdi.vt");
db.open();
// Yeni bir tablo ekleme
Table birTablo = new Table("TabloAdi");
birTablo.addColumn("KolonAdi", veriTipi);
db.addTable(birTablo);
// Mevcut bir tabloyu silmek
db.removeTable(birTablo);
db.close();
Kısaca böyle, öncelikle bir Table nesnesi oluşturup bunu veritabanını ekliyorum. Tablo silmek için removeTable() metoduna Table nesnesi verebileceğim gibi tablo ismide verebilmeliyim tabi.
Buradan bakınca kısaca bir Database ve bir Table sınıfım olması gerektigini, Database sınıfımda addTable() ve removeTable() adında iki metodun bulunduğunu görebiliyorum. Ayrıca Table isimli bir sınıf tanımlayıp addColumn() isimli bir metot eklemem gerektigini yine bu kodlardan görebiliyorum.
Neyse benden bu kadar daha önce söyledigim gibi bu benim yaklaşımım kötü, eksik veya yanlış olabilir. Son kararı verecek olan proje lideri olarak sensin ;) umarım yardımcı olabilmişimdir.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]