September 18, 2009

Alıntı (canalpay):

>

İki tıkla denemeyi başlatmak, başlat çalıştır diyip cmd açıp onu cd gideceğimizadres yazıp sonra deneme yazmaktan daha kolay olduğu için :-)

Pencereyi açık tutmuyor musun? Gerçekten öyle mi başlatıyorsun? :)

Benim yöntemim iki tıktan daha hızlı: Alt-Tab ile cmd penceresine geçmek, yukarı oka basıp en son komutu çağırmak ve Enter'a basmak...

Ama konuyla bir ilgisi yok tabii...

Alıntı:

>

Bu arada tek kullanıcı ben olabilirim ama ilerde windows kullanıpta kütüphane ile ilgili işleri yapamayacak kullanıcılar olacaktır.

Zaten o kullanıcıların tuşa basmak zorunda kalacaklarını söylemeye çalışmıştım. Alt-Tab, yukarı ok, Enter... Ek olarak bir de PAUSE'u geçme zahmeti...

Hatta: Başka bir kullanıcı bu .bat komutlarını başka bir .bat içine koyacak ve herhangi bir nedenle, belki de bir test amacıyla, on bin kere çalıştıracak. Bu PAUSE'lar yüzünden sürekli olarak parmağı klavyede olmak zorunda kalmaz mı?

Alıntı:

>

Yoksa bende de linux dağıtımı yüklü. En fazla yapacağım şey bilgisayarı yeniden başlatmak olacak.

Artık kimse öyle yapmıyor. O iş sanal makinelerle çok kolay.

Alıntı:

>

Bu arada pause kullanmamın asıl nedeni bir çok ekranda(Geany olsun Öyle bekletiyor.) bu yöntemi kullanıyor.

O çok önemli bir konu: Eğer Geany bizim system(pause) gibi bir şey yazmamızı istiyorsa, bu hâlâ yanlış.

Ama eğer Geany kendisi bir tuşa basmamızı istiyorsa, doğru çözmüşler demektir. Yani benim söylemeye çalıştığım gibi, çözüm, programı başlatan ortamda çözülmüş; Geany'de. (Tabii hiç bilmeden söylüyorum.)

Alıntı:

>

Yada buradaki bir kullanıcı gibi din.readf() kullanması.

Doğru çözüm değil: ilgisiz bir işlemin yan etkisinden yararlanıyor.

Alıntı:

>

Denemenin sonuna windows için bunu ekleyemiyeceğimize göre bunu pause ile halledeceğim. readf ile bekleten varsa bu kişi windoes kullanıyordur yani ben yalnız değilim :-D

Ben pacman'i çağırdığım için yalnız kalacağım demektir. ;)

Alıntı:

>

5 tane eksi var beşide benim :-)

Yalnızca beklentileri arttırmak için öyle yaptım... :) Örneğin bir kod standardımız varsa ve kod ona uygun değilse, kodun kabul edilmemesi gerek.

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 19, 2009

Alıntı (acehreli):

>

Tahminim, senin geliştirme ortamın kod standardı konusunda pek yardımcı olmuyor ve hepsini elle yapmak çok külfetli oluyor; öyle mi?

Biraz öyle sayılır. Birde bazı kodları direk phobostan alıyorum. Onu standarta uydururken ortam herşeyi berbat edebiliyor. Yani herşeyi elle yapmak bile bazen daha iyi oluyor :-) Birde ben herhangibi bir ortama alışmadığım için kullanmak zor geliyor.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 18, 2009

Alıntı (canalpay):

>

Bilgisayarı yeniden başlattığında yaptıklarımı yapmak zorundasınız.

Yani bir kaç ayda bir yaptığımız bir iş hızlanacak diye günde bir kaç on kere yapacağımız şeyleri mi etkileyeceğiz. Kusura bakma ama bana hiç mantıklı gelmiyor.

Alıntı (acehreli):

>

Ekran kartım ati. Dahasını söylememe gerek var mı ?

Ben hiçbir şey anlamadım. (?)

Alıntı:

>

Windows çökerse Linux, Linux çökerse Windows kullanacağım. Bunu sanal makine yapamaz.

Yaptığın yöntemin yanlış olduğunu söylemedim ki. Evet, sanal makine yapamaz ama konuyla ilgisini kuramıyorum. Yine dual-boot kullanmaya devam edebilir ve her bir işletim sistemi altında diğerini de sanal makine olarak tutabilirsin.

Ben yalnızca Linux kullanmak için reboot gerekmeyebileceğini söylemek istemiştim.

Alıntı:

>

Alıntı:

>

O çok önemli bir konu: Eğer Geany bizim system(pause) gibi bir şey yazmamızı istiyorsa, bu hâlâ yanlış.

Ama eğer Geany kendisi bir tuşa basmamızı istiyorsa, doğru çözmüşler demektir. Yani benim söylemeye çalıştığım gibi, çözüm, programı başlatan ortamda çözülmüş; Geany'de. (Tabii hiç bilmeden söylüyorum.)

Devam etmek içinbir tuşa basmamızı istiyorlar. Bunu da tahminim pause ile yapıyorlar. Çünkü benim .bat dosyam ile aynı şekilde çalışıyor :-)

İşte olayın püf noktası orada. Devam etmemiz için tuşa basmamızı isteyen, bizim kendi programımız değil, Geany... Farkını görüyor musun? Yani bir kaç kere tekrarladığım gibi, "programı başlatan ortam", yani Geany, o sorunu çözmüş.

İşte doğru çözüm o. Eğer Windows'un cmd penceresi ekranda kalacak şekilde ayarlanabiliyorsa, iyi; ayarlanamıyorsa bu iş için kullanışlı değil. (Bu arada, ayarlanabildiğinden eminim.)

Geany altında yazılan programın tuşa basılmasını istemesiyle Geany'nin tuşa basılmasını istemesi arasında çok büyük bir fark var ve anlaşabilmemiz için bu farkı görmen gerekiyor.

Tuşa basılmasını Geany'nin istemesi doğrudur, çünkü programı başlatan ortam odur.

Bizim yazdığımız programın tuşa basılmasını istemesi yanlıştır, çünkü programımızın işi tuşa basmak değil, örneğin tetris oynatmaktır.

Alıntı:

>

Ben ilk önce gönderip sonra düzeltme taraftarıyım. Çünkü sonuçta hem belirli bir taslağımız olur hem de ben bunu yaptım küçük ayrıntılar kaldı sen buna geçme mesajı veririz diye düşünüyorum.

Neden? Kazanç ne? Kodlama standardı var ama uygulamaya gerek mi yok? Varsa uygulamamak için neden ne?

Kullandığın geliştirme ortamını kodlama standardımıza uygun olarak mı ayarlayamadın?

Anlayamıyorum gerçekten... (?)

Alıntı:

>

Ceviz.net yönetim kadrosundaki saran.sancar adlı kişinin yaso takma adlı kişi ile beraber geliştirdiği yasoportala bakıyordum. Onlarda bizim gibi yapmışlar ama çok fazla güncellendiği halde şu iki husus dikkatimi çekti: Log mesajlarını yazmışlar ama bazen log mesajına yazılmayacak şeyler olabilir. Bunlarada log mesajı yazmak için kendilerini zorlamamışlar.

Log mesajı yazılmayacak şeyler ne olabilir? İsmi koyulamayan bir değişiklik olabilir mi?

Eğer değişiklik küçükse, mesajı da küçüktür ve yazılmama nedeni iyice garip hale gelir. Örneğin "yazım hatası". O kadar... Ve bunun müthiş yararı olur: Listeye bakan kişi artık merakta değildir, küçük bir değişiklik olduğunu bilmektedir.

Takım değil mi bu? Arkadaşlara yardım etmek istemiyor muyuz? Bir kişinin ölçülemeyecek kadar küçük rahatı için N-1 kişi rahatsız olmayacak mı? Mesajı yazmayanın kazancı 5 saniye...

İki kişilik projelerde isteyen istediğini de yapabilir ama ben safça burada kendi bildiğim ortamların kurallarını getirmeye çalışıyorum. Belki de yanlışları gerçekten yaşayarak görmen daha iyi.

Ama inan bana, çalıştığım hiçbir ortamda log mesajı olmayan en ufak bir ek yapılamaz. Bu o kadar acayip bir kavram ki, üzerinde konuştuğuma bile şaşırıyorum.

Bu arada ben de çok şey öğreniyorum: Çok daha az doğrucu olmalı ve herkesin yaşayarak görmesini beklemeliyim.

Alıntı:

>

İlk önce taslağı gönderip sonra hatalarını düzeltmişler.

Neden? Bunun ne yararı var? Yanlışlıkla hatalı kodu anlarım ama bilerek hatalı kodu anlayamam. Eğer sistemin hiçbir tarafına bağlı değilse, boş fonksiyonlar eklenebilir. Benim trileri'ne yaptığım ilk kabuk fonksiyonu hatırlıyor musun?

O boş kodun bile birim testi vardı. Yanlış bir birim testti ama eklenen her kod kesinlikle projeyi bozmamalıdır. Takım?

Alıntı:

>

Sonuçta svn geliştiriciler için yazılmış. Kodun çalışması bile benim için önemsiz geliyor.

Bu söylediğini anlamadım. Yani bir kişi çalışmayan kod ekleyecek, N-1 kişi 'svn up' yapıp çuvallayacaklar öyle mi? Neden? Bunun ne yararı var? N-1 tane zarar görüyorum.

Lütfen bana bunun tek bir yararını söyler misin? Geliştiricilerden birisi neden çalışmayan kod eklemek için sabırsız? Neden önce kendi alanında çalıştırıp sonra eklemiyor. Neden?

Alıntı:

>

Birde yazdığım mesajı hatırlatıyorum:
**.Bat dosyasını gönderdikten sonra windows klasörüne yüklü olmasından dolayı oluşan bir hata keşfettim. Biraz önce onu halledip tekrar gönderdim. Ama log mesajı eklemeyi unuttum. Sonradan log mesajı ekliyebiliyor muyuz ? **

A anladım: bilmiyor olsam bile bir şey söylememi bekliyorsu; belki unutmuşumdur diye... :) KUsura bakma, ben bu sorunun yanıtını bilmiyorum. :(

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 18, 2009

Alıntı (canalpay):

>

Mesela ben bir kodu geliştirebildiğim kadar geliştirsem svn'ye atsam. Sizde orada eksiklerimi söyleseniz.

Benim de yaptığımı sandığım şey zaten o işte. :)

Tahminim, senin geliştirme ortamın kod standardı konusunda pek yardımcı olmuyor ve hepsini elle yapmak çok külfetli oluyor; öyle mi?

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 19, 2009

Alıntı (canalpay):

>
  • chcp 65001 yapmaya çalışacam: Yapmayı denedim ama beceremedim.

Bu şimdilik imkansız gözüküyor. Çünkü cmd'yi açıp chcp 65001 dediğimde ve sonra bat dosyasını çalıştırdığımda hiç bir şey olmuyor. Sadece bir satır atlıyor. Ama chcp 65001 yazıp sonra el ile derleme kodu yazdığımda tıkır tıkır çalışıyor.

Açıkca bu insanın moralini bozuyor. Zaten içimdeki his boşu boşuna uğraşıyorsun diyordu. Şimdi bu ses iyice desteklendi. Şuan deneme hiç bir işe yaramaz ve hız testide pek işe yaramaz.

Yanlışlıklayın yeni konu açmıştım. Konuyu silip buraya ekliyorum.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

March 01, 2011

Alıntı (canalpay:1253386405):

>

Alıntı (canalpay):

>
  • chcp 65001 yapmaya çalışacam: Yapmayı denedim ama beceremedim.

Bu şimdilik imkansız gözüküyor. Çünkü cmd'yi açıp chcp 65001 dediğimde ve sonra bat dosyasını çalıştırdığımda hiç bir şey olmuyor. Sadece bir satır atlıyor. Ama chcp 65001 yazıp sonra el ile derleme kodu yazdığımda tıkır tıkır çalışıyor.

Aslında sen bunu yazalı aradan bayağı zaman geçmiş ama belki işine yarayabilir diye yazıyorum :)

Chcp'yi kullanabilmek için unicode gerektiren her batch dosyası satırına chcp'yi aşağıdaki gibi eklemek gerekiyormuş:

Alıntı:

>

chcp 65001 > nul &&

Örnek:

Alıntı:

>

@C:\WINDOWS\system32\chcp.com 65001 >nul && tail.exe -f %1

Konsoldan çıktı alabilmek için true type bir yazı tipi, örneğin Lucida Console.

Bir dosyaya çıkış yapmak için komut satırının da Unicode olarak çalıştırılması gerekiyormuş. Bu yüzden batch komutunu (script) bu şekilde başlatmak gerekiyormuş.

Alıntı:

>

cmd /u /c <batch dosyası komutu>

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

1 2
Next ›   Last »