Gdc de şuanda problem yok gibi görünüyor ama ilerde belli olur .)
Bu arada niye unsigned char ın D de karşılığı yok uchar gibi yoksa var da ben mi kullanamadım ?
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
July 24, 2012 D ile işletim sistemi | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Gdc de şuanda problem yok gibi görünüyor ama ilerde belli olur .) -- |
July 23, 2012 D ile işletim sistemi | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | Bu arada, bu konu için ne kadar önemli olduğunu bilmiyorum ama gdc var, gdc var. :) Yanılmıyorsam dmd 2.059 ile uyumlu olan gdc henüz gcc'nin ana kolunda mevcut değil. Modern gdc sanırım şu: https://bitbucket.org/goshawk/gdc/wiki/Home Daha kolayca bulunan gdc galiba ta D1 zamanlarından kalma. Ama dediğim gibi, kernel için hiç önemi olmayabilir. Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Tamam tek sorunum şuan bu kaldı ama bunu nasıl çözebilirimmain.d:33: Error: cannot implicitly convert expression ("Hello, world!") of type string to char*Acaba bunu değişke olarak alsam da sonra değişkeni oraya versem çözülür mü ? Ayrıca bir sorum daha olacak volatile tam olarak ne oluyor ben C de bu tür kernelleri çok basit yöntemlerle yazabiliyorum ama D de bunu anlayamadım örneğin bir putc : C de şuna benzer bir sistem de yazılabiliyor
-- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Gdc bana 'synchronized' kullan dedi kullanınca da kabul etmedi :( ama 'shared' denemedim umrım işre yarar. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Bu da puts olsun ama ben bunları D de kullanabilir miyim bilemiyorum
-- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Çok soru soruyorum galiba ama bir soru daha kendimce birşeyler uydurdum ama hata alıyorum sebebi nedir /home/huseyin325325/Projeler/os/main.d:1: undefined reference to Ben size kodu gönderim yada buraya yazım siz biraz düzenleyin ben beceremedim :) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Yo ben onların kodu ile ilgilenmiyorum kendim yazdım ama onlara benzetmeye çalıştım D ye uysun diye
Alıntı: >Bildiğim kadarına bakarım ama kernel'i bu tarafta yazıp deneyemem. :( Hmm anladım derleniyor ama ref hatası var linkerden geçince Bunu Andrei hocaya sorabiliriz aslında -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Oh oh! Heyecanlı görünüyor! :)
Yani eğer C işlevi o göstergeyi bir şekilde saklı tutacaksa bizim de 's'yi yaşatmamız gerekir.
D'de onun yerine sanırım 'shared' veya 'synchronized' anahtar sözcüklerinden yararlanılabilir. Örneğin değişkeni 'shared' yapmak C'deki volatile'ın karşılığı olabilir ama emin değilim. :/
Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Hocam bilmem dikkatinizi çektimi biraz araştırma yapayım ddim bunu buldum http://www.dsource.org/projects/osian/ -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Alıntı (huseyin325325): >std.string.tostringz dediğiniz bir kütüphaneye girmiyor mu nasıl kullanabilirim ki ? Ha ha! Doğru! :D Yapılması gereken şu: string'in içindeki bütün karakterleri bir bölgeye kopyala ve en sonuna da '\0' karakterini yerleştir. O bölgenin adresini de C işlevine gönder. Her dizinin .ptr niteliği ilk elemanın adresi olduğu için bu iş D'de çok kolay:
Aklıma geldi: Aslında bunu "merhaba" gibi hazır değerler için yapmana gerek yok; onların sonunda zaten sonlandırma karakteri var. Ali -- |