Merhaba Erdem,
Bugün SDL derslerine niyetlendim. Her şeyi kitabına göre yapmalıydım. Yazılanları harfiyen uyguladım. GitHub bölgesini yerel dizinime indirmek için .tar.gz paketini açmayı denedim. Çünkü 'clone' olayında şöyle bir hata aldım:
Alıntı:
salih@NB:~/d.ders$ git clone git@github.com:erdemoncel/oyun.git
Cloning into oyun...
The authenticity of host 'github.com (207.97.227.239)' can't be established.
RSA key fingerprint is 16:27:ac:a5:76:28:2d:36:63:1b:56:4d:eb:df:a6:48.
Are you sure you want to continue connecting (yes/no)? yes
Warning: Permanently added 'github.com,207.97.227.239' (RSA) to the list of known hosts.
Permission denied (publickey).
fatal: The remote end hung up unexpectedly
Neyse konu bu hata değil ve belki küçük bir püf noktası. Aslında her şey tabiri caizse ağzımıza vermişsin. Ama ben hem balık tutmak istiyorum; hem de oltayı tutup kıpırtıları beklemek kadar basit bir iş icra etmek...:)
Dosyalar çok güzel organize edilemiş; dersler de! Kendi adıma teşekkür ederim. Ancak ben biraz eski kafalı olacağım ki bu kadar çok sınıf, yapı ve dosya ismi (import sdl, vector2, icerik, cizici, matematik, temelsekiller;) beni biraz ürküttü. Çünkü bu dosyaları ben oluşturmadım ve hakim de değilim...:(
Soruma gelince; acaba basit bir uzay gemisi (ship.bmp), soldan sağa doğru, bir foreach() döngüsü içinde pencere sınırına kadar gidip durması çok mu kod istiyor? Yani bana sdl dışında hiç bir bağımlılığı olmayan bir örnek lazım. Öyle bir örnek ki bütün olay main() içinde olup bitsin.
Son olarak bir şey daha isteyeceğim. Bu resim ya flip olsun ya da kendi çevresinde dönerek bu sefer sola doğru baksın. İşte bana bütün bunlar gemimizi hareket ettirmek için yeterli görünüyor. Ama açıkçası bu kadar çok dosya beni biraz ürkütüyor...
Sevgiler, saygılar...
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]