Bu kadar mı tesadüf olur...:)
Sanırım bu durum forumumuzda çok sıklıkla oluyor!
Bugün Zafer ile 1 saati aşkın telefonda konuştuk. Elbette başlangıçta hasret giderdiğimizden böyle uzun olmuş olabilir. Ama sonra söz (laf değil, çünkü o iyi bir şey değil!) dönüp dolaşıp programlama olayına geldi. Gerçi bu konunun gündeme gelmesi ile Ali hocanın başlık yoluyla iligli bağlantıları haber vermesinin saati birbirine yakın olsa da makale ve yorum tarihleri birbirinden farklı. Neyse çok abartılacak bir şey yok...
Maalesef tam da bu konuyu konuşuyorduk ve olayı Walter'dan daha iyi bir yönünden aldık, hatta ileriye de götürdük (!) diyemeyeceğim. Ama bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Belki de Zafer'in katkı sağlayıp benim anlamak da zorlandığım şu "soyutlama" olayına ilk ağızdan okuyacaksınız.
Önce Walter'ın makalesine bir soru yöneltmeliyim; umuyorum Ali hocam yanıtlayacak ve daha sağlıklı şekilde devam edeceğiz:
Alıntı:
>Makalede "sink" olarak bahsettilen verinin akışı tek yönlü mü?
Yani veri kaynağını bir veritabanı olarak düşünsek ve bu kaynağa erişimi sadece algoritma bilse; biz algoritma vasıtasıyla veriyi alıp işlerken kendimizi ona emanet ediyorken aynı şekilde kullanıcıdan aldığı veya geliştirdiğimiz kodun meydana getirdiği veriyi tekrar "Sink" vasıtasıyla kaynağa geri gönderebiliyor muyuz?
Not: Makalenin tamamını okumadım, belki de cevabı vardı. O yüzden kusura bakmayın...
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]