July 24, 2009

erdem, çok küçük bir ayrıntı: D'de başlık kavramı yerine modül kavramı var. Bizim gibi C kökenli programcılara aynen başlık gibi görünse de tam aynı şey değil, ve D'da başlık [header] olarak geçmiyor.

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

July 26, 2009

Bence derslerin sonunda ayrı bir linke tıklayarak ödevlerin cevaplarını alabilmeliyiz. Belki ilk derslerdeki ödevler kolay olabilir ama sonraları dersler zorlaşacağı için yeni başlayanlar belki ödevi yapamaz. Yapsa bile doğru yaptığından emin olamaz.Böylece ödevi doğru yaptığından emin olur. Doğru yapmasa bile yanlışını görür.
Derslerin sonunda kullanıcıların yolladığı kodlar olabilir. Örn: http://www.php.net/manual/tr/language.basic-syntax.phpmode.php deki gibi. Böylece kodlara karşı göz aşinalığımız artar. Öğrendiğimiz foknsiyonlarla filan neler yapabileceğimizi kavrarız. Birde herkesin anlıyabileceği şekilde kod yazmaya başlar ve başkalarının yazdığı kodları daha kolay okuruz. Bence benim gibi yeni başlayanların en büyük sorunu bu. Ne çok fazla kod yazıyoruz. Yazsak bile kendi seviyemize göre kod olmadığı için kod okumaya okumaya o konuları unutuyoruz. Dersleri tekrar okumakta sıkıcı hale geliyor.(okuma yazmada böyledir.On yıl okuma, yazmayı unutursun. Farkında değiliz ama bir günde bile istesekte istemesekte 10larca belki 100lerce sayfa okuyoruz.)Tabiki kodlarda yorum satırları olması be yorum satırlarında kodun ne yaptığını anlatmak şart olmalı.
http://www.djangobook.com/en/2.0/chapter01/ Burdaki gibi yorum yollama sistemi olabilir.Ama sizin için yapması zor olabilir. Ama en azından wordpress sistemindeki gibi bir yorum yollama sistemi olmalı. Yazım hatalarını söylebilmeli ve forumda konu açmakla uğraşılmayacak kadar basit soruları yorumla yollabilmeliyiz.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

1 2
Next ›   Last »