13/14 yıl gitar çaldım. Her tipini, şeklini. Hatta okul dönemi barlarda çalıştım :)
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
August 21, 2009 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | 13/14 yıl gitar çaldım. Her tipini, şeklini. Hatta okul dönemi barlarda çalıştım :) -- |
August 21, 2009 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Hoşgeldin hmustak! :) Bu konu "ilk mesaj" konusu haline de geldi. Hem de çok uygun: müzikli filan... :) Ali -- |
December 05, 2010 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Dün de ucuz bir ukulele aldım! (Bilmeyenler için: dört telli minik Hawaii gitarı.) Bir kaç tane de akor öğrendim ve ne kadar kolay müziğe benzer sesler çıkartabildiğime şaşırdım! :) Tellerin neresine bassanız müzik oluyor! :) Bir kaç sene önce de Türkiye'den ucuz bir kemençe getirmiştim ama henüz onu çözemedim. Şu anda müzik aleti çözmekte yetenekli bir arkadaşımda duruyor; o öğrenecek ve bana da öğretecek. Aslında ukulele için aldığım elektronik akort aleti o işte de yararlı olacak. Daha önce gitar akort aletim vardı ama ukulelenin bir teline uymuyordu. (İçinizde kemençeden anlayan varsa, yazın kapınızı çalıyorum ve o işin temelini öğreniyorum! Teşekkür... :)) Ali -- |
April 06, 2013 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Aradan geçen 3 seneden sonra konuyu hortlatmış olsam da yan flüt çalan göremeyince yazayım dedim :) Gitarımın kırılması üzerine flüt denemek istedim ve aldım. Ortaokul da blok flüt çalamayan ben şimdi 6-7 aydır yan flüt çalıyorum :) Tabi şu an bu flüt de bozuk (mekanizmasında sıkıntı var do ve mi notaları çıkmıyor :) ) Zekeriya -- |
April 06, 2013 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Ben bu başlığı görmemiştim, teşekkürler Zekeriya...:) Çalmak denmese de (çünkü saygı gereği üflemek denir), ben ney üflüyorum. Bilmiyorum hiç denedin mi? Eğer denemediysen flütün verdiği o kalıplaşmış sesten kurtulup nefesinin (ruhunun) derinliklerinden etki edebileceğin kadar hoş tonlar yakalayabilirsin. Gerçi ben henüz, tüm tonları yakalayamıyorum. Yani 6 deliği birden kapatıp kısa sürelerde hepsine hakim olamıyorum. Çünkü dudağının açısından tut da üfleme hızına kadar çok dengeli olması gerekiyor. Uçlarda (+/- herhangi bir taraf) seyreden üflemeler başarılı gibi görünse de (ilk 3 delikte ses çıkarsa da) diğer deliklerde ses bile alamayabilirsin... Sakın, yazdıklarımı okuyanlar zor görmesin çünkü aynı gün ses çıkarmayı başarmak mümkün. Hatta bir süre sonra başpare olmadan da üfleyebiliyorsun. Hatta elinde ney alacak paran yoksa kendin de yapabilirsin. Ben bir parmak kalınlığında bir alüminyum boruya 6 delik açmıştım. Mesafelerin ney resimlerinden veya hocaların vidyolarından çıkarabilirsin. Elbette bu, tüm notalar çıkmayacak kadar akortsuz olacaktır. Ancak ilginç bir başlangıç denemesi olabilir. Bildiğim kadarıyla biz Türkler buna 7. bir delik daha eklemişiz. Tıpkı blok flüt de olduğu gibi onu kapadığımızda notalar çıkıyor. Neyde, tüm delikler kapatılınca Re notası çıkıyor ve bu 7. deliği açtığınızda da aynı sesi alıyoruz. Gerçi notaların isimleri farklı ve üstelik standartlara göre daha renkli tonlar mümkün. Kesinlikle tavsiye ederim... -- |
April 07, 2013 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Alıntı: >Ben bu başlığı görmemiştim, teşekkürler Zekeriya... Ne demek hocam rica ederim :) Duyduğum kadarıyla (Halamdan duydum :) kendileri de ney üflemekteler :) ) üflemeli çalgılar arasından en zoru ney imiş. Salih hocam ayıptır sorması neyi ne kadara aldınız? bir ney almaya kalksak ne kadardır fiyatı? Gitar ve flüt denedim, şimdi ise piyano denemek istiyorum ama hep içimde bir dürtü var "batı batı nereye kadar?" diye :) Türk çalgıları da denemek istiyorum (zaten bu gidişle bütün çalgı aletlerini deneyeceğim kırılmadık şey bırakmadım :)) Zekeriya -- |
April 07, 2013 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Yücel ustadan 120-130 TL civarında satın almıştım: http://www.neyzen.com Yani başlangıç için iyi bir ney, 100$'ı kesinlikle geçmiyor. Hatta daha bir üst modeli (değiştirme garantili) vardı ama benim ki bir heves olduğu için en ucuz olanını almıştım. Tabi diğerlerine göre pahalı olabilir; hele plastik makine üretimlerine göre. Ama plastik olanlarını tavsiye etmem. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Bu gün flütün mekanizması bozulduğu için tamire verdim, vermişken de yeni bir gitar aldım :) 160 tl ye. Gitmişken de ney'i sordum 30-40 tl den başlıyor dedi. Belki ney de alabilirim :) Zekeriya -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | O kadar da ucuz tavsiye etmem ama yine de sen bilirsin. En azından 100 TL altından olmasın. Hepsinden önemlisi bir ustadan satın al. Eğer İstanbul'a gelirsen bizzat götürür seni görmesini sağlarım. O sana en uygununu çıkarıyor, denetiyor ve tutuş şekline göre son deliği açıyor. Bir de içine gül esansı sıkıp gönderiyor! Çaldıkça güller açıyor...:) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | O zaman almak için bekleyeyim :) Burada usta birini bulabileceğimi zannetmiyorum (olmadığından değil, ben bulamam :) ) İstanbul'a yolum düştüğünde alırız belki :) Sağ olun Salih hocam :) Zekeriya -- |