Thread overview
June 27, 2010

Ben 'with' deyimini derslere eklemeyi düşünmüştüm ama sonra hem o kadar yararlı bulmadığım için hem de hakkında olumsuz yorumlar da duyduğum için vazgeçtim.

Şimdi Alexandrescu'nun kitabında karşıma çıktı. Hiç olmazsa bulunsun diye bir örnek vereceğim. with, bir blok açıyor ve blok içinde kullanılan isimlerin hangi nesnenin üyeleri olduklarını başından söylüyor:

struct Yapı
{
   int a;
   int b;
   int c;
}

void main()
{
   Yapı nesne;

   with (nesne) {
       a = 1;
       b = 2;
       c = 3;
   }
}

Böylece açıkça 'nesne.a' yazmak zorunda kalmıyoruz.

with, D'ye Pascal'dan geçmiş. Ben C kökenli bir programcı olduğum için kendimce yararını anlamadım. :) Sanki yarardan çok karışıklık getirirmiş gibi de hissediyorum. Kod içinde 'a' görüyoruz; onun ne olduğunu anlamak için kodun bir with içinde geçtiğini farketmek gerekiyor.

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

June 28, 2010

Visual Basic'te de vardı bu. Bence de mantıksız ama gerekeceğine çok ihtimal vermediğim uzun obje isimlerinde yararlı olabilir.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

June 28, 2010

Bana yararlı gibi geldi. Sadece tek bir nesneyi kullandığımızda ve bu nesne çok büyükse oldukça yararlı olabilir. Ayrıca heryere nesne.bilmemne yazmak yerine with ile yazmakta iyi.

Yani olmazsa bir şey kaybetmezdik ama bana göre büyük bir projede kullanılırken bazı küçük yararlılıklar getireceğini düşündüğüm bir olanak.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]