Konuyu nereye açmam gerektiğine karar veremedim eğer yeri yanlışssa taşırsanız sevinirim.
Konuya gireyim;
Daha once soruludugundan eminim ama soruyu biraz kişiselleştirerek soracagım.
Simdi abilerim ablalarım. Bir anadolu teknik lisesinini veri tabanı bolumunde son sınıf ogrencisi 2 arkadaşız. .net ve onun üstüne c# öğrendik. Ama tahmin edersinizki devlet okullarında ki programla eğitimi çok düşük bir düzeyde.
Koskoca bir yılda dizilere geldik artık siz anlayın kaliteyi :D.
Daha çok sistem programcılıgı veya sistemsel düzeyde çalışmayı planlıyoruz. (Aslında planlıyorum arkdaş bana uyuyor :D).
Kendi işimizi kurmayı planlıyorduk. C# veya java üstüne insanlara program geliştirmek gibi bir idealimiz vardı. Ama c++ her zaman gönlümde bir yara olmustur bende ona donelim sistemsel düzeyde çalışmasakta "qt" si var daha başka geliştirme ortamları gene istediğimizi yaparız dedim. Ama sistemsel düzeydede çalışabiliriz. Çok laf salatası yaptım farkındayım bunun ama bir yere geliyorum.
D dili hakkında c#, java ve c++'ın iyi yanlarını aldı ondan mükemmel veya c ve c++'ın kütüphanelerini kullanabiliyor mükemmel ya gibi laflar dolanıyor gerçekliğini bilemem hiç birinde uzman değilim ve d dili üzerine çalışmadım. D dilinin yeterli populerliğe ulaşamaması ve gene aynı sebeple çalışma alanın kısıtlı kalacağı korkusu var üzerimde hafiften.
Şimdi gidip c++ öğrensem istediğim an d diline dönebilirim ama başladıgım şeyin üstüne uzmanlaşmak istiyorum açıkçası.
Konuya vereceğiniz cevaplar büyük ihtimal aklımda başka sorular doğuracak. Açıkçası şu an kendimi tam anlatamadıgımdan o sorulara güveniyorum.
Siz bize c++ mı d dilini mi önerirsiniz. Nedenleriyle açıklarsanız sevinirim. Zahmet olmazsa d dili hakkında yukarda dediklerim doğru mu veya yanlıs mı araya sıkıstırırsanız mutlu olurum acıkcası.
Ahmetcan UĞUR.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]