Veritabanı projem için dbwrite işlevini yazıyorum sizce foreach mı kullanmalıyım yoksa farklı bir yöntem mi işin içinden çok çıkamadım da :)
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
Thread overview | ||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
July 15, 2012 vtD dbwrite işlevi | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Veritabanı projem için dbwrite işlevini yazıyorum sizce foreach mı kullanmalıyım yoksa farklı bir yöntem mi işin içinden çok çıkamadım da :) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Kod örnekli sorarsan sanırım çok faydalı olacak. Örneğin 'foreach()' ile başlayıp bunun olası dezavantajlarını inceleriz. Gerçi pek zannetmiyorum, kendisi pek kuvvetlidir...:) Özellikle şu şekilde; sayaçlı ilerleme nedeniyle:
Çıktısı: Dikkat: 'foreach()''in, tam hatırlayamadığım (sanırım Aralıklar'dı) şekilde kullanımında bir sakınca vardı. Ali hocam naklettiği için daha iyi bilecektir. Sanırım sayaç devre dışı kalıp hata veriyordu. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | Peki şimdi verdiğim benim vt modulum Database sınıfının içine write diye void bir işlev açacağım daha sonra db adlı eşleme tablomdaki verilerimin sırası ile bir dosyaya yazılmasını istiyorum yani tablo anahtar deger şekilnde
-- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Sınıfı buraya koyman gayet iyi olmuş çünkü diğer başlıklara bakmamız gerekebilirdi... Şimdi şöyle devam edelim: Bu sınıfı kullanan bir ana işlevimiz var ve yaptığı ise 'foreach()' ile ekrana yazmak olsun. Yani doğrudan dosyaya yazmak ile uğraşmayalım ve önce ekranda görelim. Zaten devamı daha kolay olacak...:) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | hmm evet öyle başlasak daha mantıklı olacak galiba haklısın ben bir deneme işine girişeyim -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Bir dakika... Önce bir takım hatalar var onları giderelim. Örneğin:
Ayrıca aynı sınıfın 'add()' ve 'del()' üyelerine table ismindeki indeksi nereden vermeyi düşünüyorsun? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | kopyalama hatası string olacak evet amacım opIndex ten vermek ama nasıl yapacağımı çözemedim -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Peki hocam UFCS'deki akıllı veri paylaşımını yapabilir miyiz? Yani bir sınıfın üyesine parametre vermek yerine tıpkı @property gibi bir kullanım (ama bu sefer dışarıdan içeri) söz konusu olabilir mi? Şöyle:
Demek istiyorum ki tıpkı writeln()'nin hem soldan UFCS ile parametre alabildiği gibi hem de parantez içinde kullanımını biz kendi sınıflarımızda nasıl başarabiliriz?
Alıntı (huseyin325325): >kopyalama hatası string olacak evet amacım opIndex ten vermek ama nasıl yapacağımı çözemedim Evet, basit bir kopyalama hatası var ve bunu hep yapıyoru(m)z...:) Aslında programcılara sağlam önerilerden biri de mümkün olduğunca kopyala&yapıştır'dan uzak kalmak. Çünkü kodu ilk yazdığımız anda yapılan bir hata, bulaşıcı bir virüs gibi tüm programa yayılabiliyor... -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | Evet ama foruma da elle yazmaya kalkarsak işimiz çok :) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Hocam dbwrite ı yazdım da yazmasına bunun bir sorunu var galiba elemanları tekrar yazıyor
-- |