Parametreli fonksiyonlar için değişkeni yazarken belirteç kullansak nasıl olur? Örneğin "p" gibi.
void birşeyYap(int pDeğişken1,string pDeğişken2)
{
//Birşeyler
}
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
September 11, 2009 Standartlar ne olacak ? | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Celal Emre ÇİÇEK (emre413) | Parametreli fonksiyonlar için değişkeni yazarken belirteç kullansak nasıl olur? Örneğin "p" gibi.
-- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to erdem | Alıntı (erdem): >Alıntı (esatarslan52): >Parametreli fonksiyonlar için değişkeni yazarken belirteç kullansak nasıl olur? Örneğin "p" gibi.
|
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to esatarslan52 | Alıntı (esatarslan52): >Parametreli fonksiyonlar için değişkeni yazarken belirteç kullansak nasıl olur? Örneğin "p" gibi.
|
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to esatarslan52 | Ben de hiç karşılaşmadım doğrusu. :) Ali -- |
January 25, 2010 Standartlar ne olacak ? | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Bende bugün emacs'e geçmeye karar verdim(Boşluklarla geany'nin sorunu vardı.). Kurdum her bir şeyi hazır(sayılır.). Ama bizimkine ait bir kodlama standartı bulamıyorum. Siz emacs için hangi kodlama standartını kullanıyorsunuz ? -- |
January 25, 2010 Standartlar ne olacak ? | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Can Alpay Çiftçi (canalpay) | Emacs'te her dosya türü için ayrı kodlama standardı kullanılabiliyor. Ben Emacs 22 kullanıyorum ve D programları için şuradaki bilgiler işime yaramıştı: http://www.prowiki.org/wiki4d/wiki.cgi?EditorSupport/EmacsDMode Anlaşılan Emacs 23 için bazı ayarlar gerekiyormuş... Ben şunları yapmışım:
/usr/local/share/emacs/site-lisp/d-mode.el
Ali -- |
January 26, 2010 Standartlar ne olacak ? | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Bende dediğiniz gibi yaptım. Ama benim sorunum boşlukları bizim standarımızda karar verdiği gibi ayarlamaması. Siz boşlukları nasıl ayarlıyorsunuz. Erdem bey önceden de size sormuştu. k&r stili mi Linux stilimi ... diye. Bende aynısını soruyorum. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Verdiğiniz .emacs dosyası işe yaradı. Çok teşekkür ederim. Şuan emacs'in bütün özelliklerini ve kısayollarını bilmesem de çok beğendim. Ayrıca makefile dosyasında neden bu kadar çok sevdiğinizi anladım.(Programı emacs ile ayar yapmadan derlemek için.) Artık .emacs dosyanızı güncelledikçe buraya koyarsınız :-) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Can Alpay Çiftçi (canalpay) | Emacs mode'ları, başka modlar üzerine kurulu oluyor. d-mode da c-mode üzerine kurulu. Benim .emacs dosyamda bu konuyla ilgili şunlar var (tam istediğim gibi çalışmıyor ama düzenlemeye üşeniyorum :) ):
Eğer o işe yaramazsa, bir de 'customization' yoluyla ayarlanan değişkenler var. indent-tabs-mode'u ayarlamak için şu tuşlara bas:
Eğer değeri 'nil' değilse, fareyle 'You can customize this variable.' yazısına tıkla ve orada değerini 'Toggle' ederek 'off (nil)' yap. Ondan sonra 'Save for Future Sessions'i seç. Yani bunun gibi şeyler... :) Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Can Alpay Çiftçi (canalpay) | Herhalde biliyorsundur ama, Emacs Tutorial'ın Türkçesi: http://acehreli.org/TUTORIAL.html Eski bir .emacs dosyam: Dikkat: Tuşlardaki değişiklikler (global-set-key, vs.) Dvorak klavye düzeni için kendi mantıklı bulduklarımdır. Ali -- |