"Kodlama Standardı"nı beğendim.
Ben C++'da hep dosyaYeri şeklinde hörgüçlü yazımı (camel case) kullanıyordum; ama son zamanlarda dosya_yeri daha okunaklı gelmeye başlamıştı. D'ciler ve Can da hörgüçlü sevdiklerine göre o konu da halloldu. ;)
m_, member'ın baş harfi. Eğer kod tamamlayıcıda yardımı olacaksa, yine D'cilerin bazılarının da sevdiğini söyledikleri '_foo' kullanabiliriz. Bir dener misiniz: öyle yazınca da kullanışlı oluyor mu? Hem alt çizgiyi başa alınca bütün üyeler alt alta güzel görünürler:
class Öğrenci
{
string _ad;
string _soyad;
uint _ayakkabıNumarası;
Renk _papyonRengi;
}
Microsoft'un çok yaygın olarak kullandığı miSayi gibi türün de değişken ismine girmesi (Hungarian notation), çok karşı çıkılmış bir yazım şeklidir. Hatta racon bozduracak kadar kötü bir şey olarak da görülebiliyor. :D Tabii aslında yararları da var, zararları da...
Başka soru: daha önce hiç Türkçe kod yazmadığım için deneyimim yok... Yukarıdaki gibi isim tamlamalarını _papyonRenk gibi takı yazmadan kullanalım mı? Hatta _ayakkabıNo gibi bazı standart kısaltmalarla?
Fonksiyon isimleri de genelde emir olur: 'double alan_hesapla();' (alanını_hesapla değil).
Standardı kullandıkça geliştiririz...
Ali
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]