Alıntı:
> Ekran kartım ati. Dahasını söylememe gerek var mı ?
Ati sürücü konusunda windowsta bile başarısız olduğunu duymuştum. Ama linux'ta tam bir facia. Linux'ta ekran kartı sorunu varsa ekran kartı %80 atinindir. Birde linux sürücüsünün kaynak kodlarıda açık değil. Kendileride geliştiremiyor. Bizde ati mağduru oluyoruz. Bu sorunu ati sadece yeni ekran kartlarına sürücü çıkartarak aşıyor artık. Eski ekran kartlarına hiç bir şey yapmıyor. Özgür yazılımda burada yardımcı oluyor ve onlarda eskilerine sürücü çıkartıyor. Bu sorunu böyle hallediyorlar.
1-2 yıl önce Linux'a yeni başlayan her ati kullanıcısı Linux'a yada ati'ye saygılarını söyler ve çeker giderdi.
Alıntı (acehreli):
> Ben yalnızca Linux kullanmak için reboot gerekmeyebileceğini söylemek istemiştim.
Sağolun. Benim zaten Linux üzerinde virtualbox kurarak deneyim sahibi olmuştum. Çok hoş bir deneyim değildi. Asla windows'u başlatmak kadar iyi olamaz. En basitinden Lİnux ve Windowsu açtığınız için ikiside ram yiyecek. Eğer sisreminiz o kadar iyi değilse bu biraz sorun olur. Ama basit bir iş için windows kullanmak zorunda kalıyorsanız evet sanal makine çok iyi, çok pratik.
Alıntı (acehreli):
> A anladım: bilmiyor olsam bile bir şey söylememi bekliyorsu; belki unutmuşumdur diye... :) KUsura bakma, ben bu sorunun yanıtını bilmiyorum. :(
"Lütfen 'log message'ı olmayan ek yapmayalım" dediğiniz için bunu söyledim. Büyük ihtimalle bunu derken mesajımı bile okumadığınız için log mesajını koymayı unuttuğumun farkına varmamışsınızdır diye tekrar tekrar yazdım.
Alıntı (acehreli):
> İşte doğru çözüm o. Eğer Windows'un cmd penceresi ekranda kalacak şekilde ayarlanabiliyorsa, iyi; ayarlanamıyorsa bu iş için kullanışlı değil. (Bu arada, ayarlanabildiğinden eminim.)
Ben ayarlayamadığım için en iyi çözüm olarak onu getirdim. Pause'yi sileceğim. Kullanıcı bir zahmet çalıştırdan başlatsın.
Alıntı (acehreli):
> İki kişilik projelerde isteyen istediğini de yapabilir ama ben safça burada kendi bildiğim ortamların kurallarını getirmeye çalışıyorum. Belki de yanlışları gerçekten yaşayarak görmen daha iyi.
Ama inan bana, çalıştığım hiçbir ortamda log mesajı olmayan en ufak bir ek yapılamaz. Bu o kadar acayip bir kavram ki, üzerinde konuştuğuma bile şaşırıyorum.
Bu arada ben de çok şey öğreniyorum: Çok daha az doğrucu olmalı ve herkesin yaşayarak görmesini beklemeliyim.
Dediklerinize aslında harfi harfine katılıyorum.(Hatalı yazımlar hariç :-) ) Ama bu projenin aslında çok basit bir proje olduğunu sizin isteseniz benim yaptıklarımı çok kısa bir sürede yapabilecenizi ama sırf benimde D'yi öğrenebilme ve projede çalışabilme adına projeye dahil ettiğinizi hepimiz biliyoruz.
Ama bence bu basit projede bu kadar kuralcı olmaya gerek yok demek istiyorum. Mesela ben bir kodu geliştirebildiğim kadar geliştirsem svn'ye atsam. Sizde orada eksiklerimi söyleseniz. Bende orada hemencecik bir şeyler kapmaya çalışsam daha iyi olmaz mı ? Yeni projede daha büyük bir projeye başlarız. Herkes kurallar uyar diye düşünmüştüm. Sonuçta bu projeye başlamadan önceki asıl hedefimiz bir şeyler öğrenmekti. Belki siz burada benimle birlikte bir şey öğrenme şansınız yok ama benim sizle birlikte bir şeyler öğrenme şansım çok fazla.
Ayrıca zaten bu standartları tartışalın konusunu bile ilk ben açtığım için buna uymazsam kendimle ters düşerim.
Artık dediklerinize harfiyen uygulayacam. Eğer log mesajını unutursam çözüm olarakta yorum olarak log mesajı göndereceğim. Hiç yoktan iyidir. Yada silip tekrar gönderirim.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]