Ben denicem :)
Yanlız bu c ile yazılmaktan farksız olmuş
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
July 23, 2012 D ile işletim sistemi | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Ben denicem :) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Ben de size bunu soracaktım gdc şart mı diye D nin olanakları geniş ben de c ile ilgili işletim sistemi kernel yazımı için kaynak kod ve doküman çok fazla D ye çevirmeye çalışsam başarılı olur muyum sizce ? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Alıntı: >(Son mesajında cümle sonlarını doğru anlamamış olabilirim. :)) Yazı yazma konusunda kötüyüm bunu nasıl aşarım öneriniz var ise lütfen söyleyin Alıntı: >D ile boş bir işletim sistemi yazılabildiğine göre bir noktaya kadar da doldurulabiliyordur. Bizi bilgilendirirsin. :) Umarım işe yarar bir sonuç çıkartırım bir hello world şart diye düşünüyorum bir print komutu vb . sizce ? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Daha önceden c ile işletim sistemi yazmaya çalıştım ama olumlu bir sonuc alamadım protected mode denilen kavram a kadar kolay gerisini bilmiyorum :) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Hocam bu gdc insanı delirtir ya for( ; ;); kabul etmiyor sonsuz donguye nasıl sokucaz ? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin |
-- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Şöyle bir siteden haberim oldu: http://wiki.osdev.org/D_Bare_Bones D ile yazılan ve örneğin grub ile yüklenebilen bomboş :) bir işletim sistemi gösteriyor. Ben denemedim. :) Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Bakalım D olanaklarından hangileri başarıyla kullanılabiliyor. Herhalde çöp toplayıcıya ve standart kütüphaneye ihtiyaç duyan olanaklar kullanılamayacaklar (-nostdlib -nodefaultlibs nedeniyle. Ayrıca gdc de şart herhalde çünkü dmd öyle seçenekler vermiyor (belki cfg dosyasındadır (?)).) Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | (Son mesajında cümle sonlarını doğru anlamamış olabilirim. :)) D ile boş bir işletim sistemi yazılabildiğine göre bir noktaya kadar da doldurulabiliyordur. Bizi bilgilendirirsin. :) Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to huseyin | Alıntı (huseyin325325): >Yazı yazma konusunda kötüyüm bunu nasıl aşarım öneriniz var ise lütfen söyleyin Olur mu öyle şey! :) Ben nokta olmadığı zaman okumaya devam ediyorum ve bir sonraki cümleye geçmiş olduğumu bazen geç anlıyorum. Noktalar benim gibiler için çok yararlı oluyor. :) Alıntı: >bir print komutu vb . sizce ? O örnekte ekrana "D" yazdırıyorlar ama bunu doğrudan grafik kartının ekran bölgesine yazarak gerçekleştiriyorlar. Yani printf() filan bile olmadığına göre print() komutunu bile sen gerçekleştirmiş olursun. Zevkli olacağa benziyor. :) Alıntı: >kodları D ye özgü mü olsa daha iyi olur yoksa C ilintileri Ben olsam öncelikle D'de bulunan olanakları kullanırdım. Yoksa tabii ki ilintilerden yararlanarak C kütüphane işlevleri çağrılabilir. Ama onların da ne düzeyde olduklarını hiç bilmiyorum. Bir işletim sistemi programcısına ihtiyacımız var ama Kutalmış son zamanlarda pek görünmedi. Ali -- |