Ben de şu an için kendimi bu konularda yeteneksiz görüyorum. Ama ileride ne olur bilemem tabi :). Bir müzik aleti çalmak isteseydim bu kesinlikle elektro gitar olurdu.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
Thread overview | |||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
July 13, 2009 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Ben de şu an için kendimi bu konularda yeteneksiz görüyorum. Ama ileride ne olur bilemem tabi :). Bir müzik aleti çalmak isteseydim bu kesinlikle elektro gitar olurdu. -- |
July 12, 2009 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Başka bir konuda erdem'in keman çaldığını öğrenmiştik. Ne tarz keman erdem? Ben de bir kaç yıl önce kendi kendime piyano öğrenmeye başladım; hâlâ büyük zevkle devam ediyorum. Üstelik bütün hayatım boyunca kendimi müzik yeteneği olmayan birisi olarak tanıdıktan sonra! (Hiç şarkı söyleyemem ama. :) ) Başkaları ne çalıyor? Ali -- |
July 13, 2009 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | ben 3 haftadır klasik keman çalmaya başladım. aslında ud çalıyorum ama udumu almama bir kaç gün var ya da artık udu yapan ustanın (lutiye) iş durumuna göre belki 1-2 ay uzayabilir. udu da bir senedir çalıyorum. kemanı ilk çalmaya başladığımda tutuşu ve yay çekmeleri biraz zor gelmişti. ama tutuşu hallettim yastığın yanlış ayarlanmasından kaynaklanıyormuş :) yay çekmeler hala tam oturmadı ama onun için de sanırım bir kaç özel ders almam gerekecek. ama ne olursa olsun keman çalmak çok hoşuma gidiyor :) keman konusunda Türkiye'de Murat Sakaryalı (http://www.youtube.com/results?search_query=murat+sakaryal%C4%B1&search_type=&aq=f) ve Ayhan Pelitoğlu (http://www.youtube.com/results?search_query=ayhan+pelito%C4%9Flu&search_type=&aq=f) üzerine tanımam :-p şu anda bende bulunan keman da tam olarak bu (http://www.strunal.cz/new/index.php?cat=products&id=1&detail=00007) çellonun sesi harikadır. biraz bas. geçenlerde çelloyla bir arkadaştan Orhan Gencebay'ın bir parçasını, bir de Kürdilihicazkar Longa (Şaban'ın Süt Kardeşler filminin müziği :) dinlemiştik çok güzeldi. bir de bir zamanlar zoraki :huh: piyano ve solfej dersleri aldığımı hatırlıyorum halamın oğlundan. piyanoyla West Side Story diye bir parça var onu çalıyordum ama şimdi çalamam herhalde.. o zamanlar müziğe ilgim yoktu. bir de yabancı müzik (klasik parçalar) olduğu için angarya gibi geliyordu :-O -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Ben çello çalmak istiyorum ama ne zaman kısmet olur kim bilir. -- |
July 18, 2009 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | İlk okulda flüt çalıyorduk. Şimdi lise de müzik dersi yok ama arada sırada evde canım istediğinde aklımda kalan parçaları çalıyorum. :D -- |
August 10, 2009 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Hoş geldin aliborlu :) -- |
August 10, 2009 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Merhaba ben ceviz.net'den bobbege bende aranıza katıldım :), -- |
August 11, 2009 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Hoşgeldin aliborlu! :) Ben programcıların genelde müziğe yatkın olduklarını duyuyordum. Çevremde de öyle görüyordum ve kendimi bu konudaki nadir yeteneksizlerden görüyordum. (Ama o kadar kötü değilmişim. :D) Şimdilik bilimsel olmayan bu araştırmamızın sonucu da bunu gösteriyor. :p Ali -- |
August 11, 2009 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | ben gitar, piyano ve keman hastasiyim. cok guzel de bir gitarim var fekat hala calmayi ogrenemedim vaktim olmamasindan mutevellit. :D -- |
August 16, 2009 =?UTF-8?Q?Hangi=20m=c3=bczik=20aletlerini=20=c3=a7al=c4=b1yorsunuz??= | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | acehreli hocam sana bu konuda katılıyorum hatta ben konuyu biraz daha ileri götürüyorum rock-metal müzik dinleyen programcıların oyun programlama sektöründe fazlaca olduğunu biliyorum,sanırım hayal gücü geniş insanlar :) -- |